Wedstrijdverslag

Noot vooraf: bedenk hierbij de stem van een sportverslaggever. Liefst Jack van Gelder.

Amsterdam, 18 januari 2018 – De Amsterdamse derby Dijkstra versus Westerstorm deze ochtend bleek uitermate boeiend. Het was een zeer spannende wedstrijd, met goede aanvallen van beide kanten en verrassende kenteringen in de wedstrijd.

Westerstorm begon de wedstrijd rustig, maar zodra Dijkstra zich richting de hoofdwegen begaf nam de dreiging toe. Al bij het eerste stoplicht was er een serieuze kans voor de uitdager uit het westen, maar die miste doel en woei een niets vermoedende passant tegen een lantaarnpaal. Dijkstra deed of haar neus bloedde en antwoordde door hard door te fietsen richting de volgende kruising. Aldaar aangekomen werd haar nog bijna de pas afgesneden door een ongecontroleerde fietser op links, maar dat ging net goed!

Met hoge vaart vloog zij onder het viaduct door, maar bij het stuk van 1,5 procent omhoog wist Westerstorm haar danig dwars te zitten. Een verrassingsaanval liet niet lang op zich wachten, door op de brug vanachter een vrachtwagen de verdediger uit het niets van links te benaderen. Wederom wist Dijkstra deze aanval af te slaan, maar ziet een voorganger tegen een Amsterdammertje knallen. Zij slaat het gade en fietst door naar de gevreesde ‘windtunnel’, de Hoogte Kadijk.

Dit is één van de laatste mogelijkheden van Westerstorm om nog op voorsprong te komen. Het opstuivend zand, de beperkte uitwijkmogelijkheden en tunneling van windvlagen bieden Westerstorm een enorm voordeel. Op het laatste stuk voor de windtunnel geeft Westerstorm nog en passant een stevige waarschuwing en blaast een mevrouw tussen stoplicht en drukknopje. Helemaal gevouwen. Don’t fuck with the storm.

Bij een aanval vanaf wederom de linkerflank stuurt Dijkstra in, waarbij een passerende auto (wat dacht die gast?!) haar bijna aantikt. Het scheelde niet veel. Storm doet verwoede pogingen haar terug te blazen, maar na geruime tijd bereikt zij het einde van de Hoogte Kadijk. De finish komt nu echt in zicht!

In een laatste poging te winnen, blaast de wind ineens keihard van achteren, gebruikmakend van Dijkstra’s grote zwakte: slappe remmen. Maar Dijkstra is slimmer, stapt af, steekt de straat over, laat zich de laatste 150 meter vooruit blazen en wint de wedstrijd.

De verdediger heeft zich met hand en tand heeft verzet tegen de sterke aanvallen van de uitdager en doorbreekt hiermee de reeks blessures die deze wedstrijd haar in het verleden heeft opgeleverd. Een goed begin van een nieuwe hattrick. Dit belooft veel voor de return.